субота, 23. март 2019.

BFI 2019: FRACTUS VPropaganda je u demokratiji ono što je batina u totalitarnoj državi. A njene su tehnike, danas, izbrušene u visoku umetnost daleko iznad bilo čega o čemu je i sam Orvel sanjao.

Taj „sistem ispiranja mozga pod slobodom“, koji je Čomski toliko razobličavao nalazi se pod lupom komada „Fraktus V“ Sidi Larbi Šerkauija, koji smo videli u Danu prologa u šesnaesto izdanje Beogradskog festivala igre.

Reči Čomskog nije lako prevesti u ples, ali Šerkaui to čini i to na virtuozan način.

Ljudski umovi koji se ustrojavaju na način na koji vojska ustrojava svoje jedinice, oslobađaju se kroz fluidne plesne tehnike i kroz polifone pesme koje ukrštaju svih devet izvođača na sceni tako da oni uspevaju da stvore pred nama pokret ekstatičnog zajedništva.

Cirkuski, flamenko, hip hop i brejkdens svet se stapaju u jedno. Kao i indijski sarod, korejski geomungo, ali i japanski, kongoanski i afrički glas.

Ovim putem, Šerkaui kao da traži svoju slobodu kroz neprestano preispitivanje identiteta i deljenje kultura. Svaki od igrača na sceni, čini se da poseduje fluidnost, snagu ali i milost mačke.

Ta fuzija i kolaborativnost ispostavljaju se kao istinski čin otpora. Jer, združeni, svi zajedno na sceni deluju kao neka hibridna zver koja lomi kičmu vremena u kojem ono što odražava interese moćnih se jednostavno smatra objektivnim.

1 коментар:

 1. NAJBOLJI ONLINE LJUBAVNI SPELL CASTER JE DOBIO SVOJ LJUBAVNIK, MUŠKO, ŽENU, DJEVOJČICU ILI BOYFRIEND BACK. DODAJTE NJEGOVO POGON NA WHATSAPP: +2349083639501
   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
  Pozdrav, moje ime je Darci Lyne, iz novog dresa, SAD. Pročitao sam post-komentar online na temelju Los Angeles temelji novinar otkriva kako je trajno izliječio slabe erekcije i brze ejakulacije 2 mjeseca nakon što je njegova žena ga je ostavio i on je također rekao dr. NOSA čini njegova bivša supruga vratiti natrag nakon 2 godine odvajanja. Kontaktirao sam istog dr. NOSU zbog mojih izazova u životu, imam ove moćne namjere da će mi stvari raditi, vjerovao sam u svjedočanstva da je stvarni život dokaz. Shvatio sam da bi to bilo dobro podijeliti ovdje jer znam da će i druge inspirirati.
  Bio sam tako sretan što sam naišao na BLACK MAGIC SPELLS Caster osobni kontakt
   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
  Nisam siguran da bih to mogao učiniti bez njega. Ja bih odustao i vjerovao u to jer se moj suprug viđao s nekim drugim i rekao je da smo gotovi. Nakon što je Dr.NOSA ručala čarobnu čaroliju, moj muž me zove na mobitel i on se vraća kući. Hvala vam puno što ste mi vratili muža kući nakon 3 godine odvajanja. Zauvijek smo zaduženi. danas svjedočim svijetu i radošću ... također, možete
  Što je s njim-- +2349083639501
  * Ljubavni uroci Pobjeda Ex ljubavnik
  * Uspjeh i promocija čarolija čarolija
  * Sretan šarm - POSLOVNA ZVIJEZDA
  * štićenici - ZAŠTITNA KUKA
  * Razlučivost prokletstva
    * Rješenje problema razvoda?
   * rješenje bolesti i bolesti tijela?
  * želite ljubavnu čaroliju za novog ljubavnika?
  * duhovno čišćenje
  * magija plodnosti - VOĆE ŽENA

  ОдговориИзбриши