уторак, 9. април 2019.

BFI 2019: SADEH21



Univerzalna mentalna aktivnost tokom spavanja, kraljevski put u nesvesno ili kraljevski put do integracije, odgovor na pitanja koja ne smemo sebi da postavimo, zapečaćeno pismo koje nam šalje podsvest, otvorena vrata za naše zabranjene želje, noćni bioskop koji nam omogućuje da poverujemo u ostvarenje naših prognanih i zabranjenih žudnji, znak koji treba dešifrovati ili staza koja uvek vodi do neke druge staze? Kako god da ga definišemo Njegovo Veličanstvo San kroz istoriju predstavlja unutarnju pozornicu i nerešivu enigmu u čijem rešavanju su se okušali i mistici i filozofi, i naučnici i umetnici, i teoretičari kulture i antropolozi, i psiholozi i neurolozi. A san s kojim nas u svom delu, "Sadeh21” suočava plesna kompanja iz Izraela Batševa, pod dirigentskom palicom, Ohada Naharina je ekstatična, halucinatorni i uzbudljivi san koji posle samo jednog gledanja više nikada nećemo zaboraviti. 

Ali ga ni odgonetnurti što ne remeti njegovu lepotu, naprotiv…

Svojevremeno, Flober je maštao o tome da napiše knjigu koja ne bi govorila ni o čemu. Bila bi to knjiga koja počiva na unutrašnjoj snazi svoga stila nalik na zemlju koja se drži sama za sebe nepodržana vazduhom. Drugim rečima, bila bi to knjiga bez teme ili sa temom koja bi se jedva mogla percipirati. A upravo je najbolji ekvivalent ovoj Floberovoj zamisli sama Naharinova koreografija. 

Koreografija koju nakon prvog puta želite da vidite još jednom i jednom kako biste se uverili da je vaše prvo iskustvo bilo uopšte stvarno. 

Sam je Batševa stil odnegovan na principima Gaga škole. On je strastven, eksplozivan i divlji. I pre svega, tako dobro fokusiran. Toliko intenzivno i ljudski i životinjski da gledalac nakon njegovog gledanja mora prepoznati da su ljudsko i “životinjsko upravo nerazdvojive kategorije. 

I gledajući “Sadeh21 vama na um pada rečenica iz autobiografskog dela Edvarda St. Obina neka nada, koja glasi da je sve u životu simbol samoga sebe. Jer je simbol samoga sebe svaki pasaž koji u Naharinovom delu možete videti. 

Jer je to ples koji aterira u samo polje apstrakcije. U samo polje nepoznatog. To je ples, čije je majstorstvo suptilnosti pažljivo brušeno godinama. 

Ples, posle kojeg nikako ne možete ostati isti.






1 коментар:

  1. NAJBOLJI ONLINE LJUBAVNI SPELL CASTER JE DOBIO SVOJ LJUBAVNIK, MUŠKO, ŽENU, DJEVOJČICU ILI BOYFRIEND BACK. DODAJTE NJEGOVO POGON NA WHATSAPP: +2349083639501
     -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
    Pozdrav, moje ime je Darci Lyne, iz novog dresa, SAD. Pročitao sam post-komentar online na temelju Los Angeles temelji novinar otkriva kako je trajno izliječio slabe erekcije i brze ejakulacije 2 mjeseca nakon što je njegova žena ga je ostavio i on je također rekao dr. NOSA čini njegova bivša supruga vratiti natrag nakon 2 godine odvajanja. Kontaktirao sam istog dr. NOSU zbog mojih izazova u životu, imam ove moćne namjere da će mi stvari raditi, vjerovao sam u svjedočanstva da je stvarni život dokaz. Shvatio sam da bi to bilo dobro podijeliti ovdje jer znam da će i druge inspirirati.
    Bio sam tako sretan što sam naišao na BLACK MAGIC SPELLS Caster osobni kontakt
     -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
    Nisam siguran da bih to mogao učiniti bez njega. Ja bih odustao i vjerovao u to jer se moj suprug viđao s nekim drugim i rekao je da smo gotovi. Nakon što je Dr.NOSA ručala čarobnu čaroliju, moj muž me zove na mobitel i on se vraća kući. Hvala vam puno što ste mi vratili muža kući nakon 3 godine odvajanja. Zauvijek smo zaduženi. danas svjedočim svijetu i radošću ... također, možete
    Što je s njim-- +2349083639501
    * Ljubavni uroci Pobjeda Ex ljubavnik
    * Uspjeh i promocija čarolija čarolija
    * Sretan šarm - POSLOVNA ZVIJEZDA
    * štićenici - ZAŠTITNA KUKA
    * Razlučivost prokletstva
      * Rješenje problema razvoda?
     * rješenje bolesti i bolesti tijela?
    * želite ljubavnu čaroliju za novog ljubavnika?
    * duhovno čišćenje
    * magija plodnosti - VOĆE ŽENA

    ОдговориИзбриши