субота, 09. март 2019.

CARSTVO SUNCA


Širio je ruke pokušavajući da uhvati njenu ljubav kao izgubljeno detinjstvo koje se više nikada neće vratiti. I dok je ležao u Specijalnoj zatvorskoj bolnici svakodnevno je mislio o njoj. Uspomene na neke druge, drage ljude, bledele su kao što bledi osmeh na nekoj staroj, požuteloj fotografiji. Ali sećanje na nju nije gubilo na sjaju. Naprotiv. Sijalo je kao komadić sunca, koji je Ujka Sem zafrljačio na Hirošimu i Nagasaki. I svaki put kada bi ušao u tu enklavu ispunjenu melanholijom, njega bi preplavila jarka osećanja. Osećanja koja su od ovog 35-godišnjaka činila uplašenog dečaka zatečenog tek na pragu adolescencije. Jednom bi zaronio glavu u jastuk i tiho jecao, nekada bi otrčao u WC i jako pustio vodu, ali nikada baš nikada ne bi protekao ni dan a da nije mislio samo o njoj.

Štaviše, čitav Beograd pretvorio se u jedno, u film o njoj, koji je cureo direktno iz njegove glave.

Svake noći, svake večeri, svakog dana nemi filmovi su treperili po zidovima "njegove" sobe u Bačvanskoj 14. Fragmenti tih oniričnih, pokatkad i "mokrih" filmova bežali su svakodnevno iz njegovih pretovarenih misli.

Jer ona je bila njegova mala princeza, devojčica koja se igra sa svetlošću svemira koja je poticala sa istog onog mesta kuda su i zvezde odlazile da snivaju. I svaku rupu u srcu ona bi popunjavala kao onaj penušavi okean što upija Sunce. I misleći o njoj, razgonio je bižuteriju svakodnevice od sebe, opori miris zatvora, koji se poput mračnog sna obavio oko njega i njegova bi se ruka, tada, pretvarala u Drhtaj, što je išao ka njoj.

Ponekad bi se uplašio da će sećanje na nju početi da podseća na fotografiju duhova, zamrznutih usred nekog davno zaboravljenog razgovora, ali ne, ona je, za njega, bila fotografija koju je "uhvatio" sam Bog oslikavajući je svojim Carstvom Sunca.

(SZB, 23. decembar 2018)

1 коментар:

 1. NAJBOLJA ONLINE LJUBAVNA SPELL CASTERA DOBITI SVOJ EX LJUBAV, MUŠKARAC, ŽENU, DJEVOJČICU ILI BOYFRIEND BACK. ADD HIM UP ON WHATSAPP: +2349083639501
   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
  Zdravo, moje ime je Darci Lyne, ja sam iz novog dresa, SAD. Pročitao sam post-komentar online novinara na osnovu Los Angelesa koji je otkrio kako je trajno izliječio slabu erekciju i brzu ejakulaciju 2 mjeseca nakon što ga je njegova supruga ostavila i rekao je da se dr NOSA vraća svojoj bivšoj ženi nakon 2 godine odvajanja. Kontaktirao sam istog doktora NOSU zbog mojih izazova u životu, imam ove moćne namjere da će stvari raditi za mene, vjerovao sam u svjedočenja kao stvarni život dokazuje. Shvatio sam da bi ovo bilo dobro podijeliti ovdje jer znam da će i druge inspirirati.
  Imao sam sreće što sam naišao na BLACK MAGIC SPELLS lični kontakt
   -Email- blackmagicsolutions95@gmail.com
  Nisam siguran da sam to mogao bez njega. Ja bih odustao i vjerovao u to jer se moj suprug viđao s nekim drugim i rekao je da smo gotovi. Nakon što je Dr.NOSA ručala čarobnu čaroliju, moj muž me zove na mobilni telefon i on se vraća kući. Hvala vam puno što ste mi vratili muža kući nakon 3 godine odvajanja. Zauvek smo zaduženi. danas svedočim sa radošću i srećom svetu ... takođe, možete
  WhatsApp with him-- +2349083639501
  * Ljubavni uroci Win-Back Ex ljubavnik
  * Čarolija uspjeha i promocije
  * sretan šarm - POSLOVNA ZVEZDA
  * štićenici - ZAŠTITNA KUKA
  * Rezolucija prokletstva
    * Rješenje problema razvoda?
   * rješenje bolesti i bolesti tijela?
  * želite li ljubavnu čaroliju za novog ljubavnika?
  * duhovno čišćenje
  * magija plodnosti - VOĆE ŽENA

  ОдговориИзбриши